Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Brevet Κορινθίας 23/11/2013

Η μέρα για το τελευταίο Brevet του 2013 πλησιάζει!

Οι εγγραφές κλείνουν την Δευτέρα 18/11 και γίνονται στο παρακάτω link.
Εγγραφή Brevet Κορινθίας

Διαδρομή
Roadbook
Aρχείο .gpx
Κάρτα για ετήσιους

Καλά να περάσουμε στο τελευταίο brevet της χρονιάς!


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Brevet 200 χλμ Ble Cycling Club 2-11-2013

Brevet 200 χλμ Ble Cycling Club
2-11-2013 

To Ble Cycling Club διοργανώνει, σε συνεργασία με την Audax Randonneurs Grèce – ΠΕΠΑ, το 1ο Ble Cycling Club Brevet. Eίναι ένα 200άρι brevet, μέτριας δυσκολίας (2300 υψομετρικά) και μια καλή ευκαιρία για κάποιον να μπει στον κόσμο των brevets, μιας και ξεκινάει εντός Αττικής!

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: «Σμηνίτης» (Τατόι) 
Υπάρχει χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων.

Η διαδρομή είναι στην Ανατολική Αττική και στη Βοιωτία.
Περιγραφή της διαδρομής:
Τατόι – Αχαρνές – Φυλή – Πύλη – Ερυθρές – Θήβα – Ριτσώνα – Αυλίδα – Δήλεσι – Χαλκούτσι – Άγιοι Απόστολοι – Κάλαμος – Καπανδρίτι – Γραμματικό – Λίμνη Μαραθώνα – Κρυονέρι – Βαρυμπόμπη – Τατόι.


Η διαδρομή δεν θα είναι σηματοδοτημένη, εκτός από τα πρώτα και τα τελευταία 4-5 χλμ για τα οποία θα χρησιμοποιηθούν δρόμοι χαμηλής κυκλοφορίας. 

Θα υπάρχουν  4 (τέσσερα) σημεία ελέγχου (control):  Ερυθρές – Βαθύ Χαλκίδας – Άγιοι Απόστολοι (παραλία) – Γραμματικό.

Η παραλαβή των καρτών θα γίνει από το σημείο εκκίνησης (Τατόι, "Εν έτει 1929", δίπλα στην πύλη του Αεροδρομίου). Θα μπορείτε να παραλάβετε τις κάρτες σας από τις 7:00 και μετά. Κόστος εγγραφής 5€ (πληρωμή κατά την παραλαβή της κάρτας).



Οδηγίες από το σχετικό άρθρο στο blog των Ble.

  • Μετά από τις πρώτες αναβάσεις (Χασιά και Ριτσώνα) θα φτάσετε σχετικά εύκολα μέχρι τους Αγίους Αποστόλους (149 km). Από εκεί και μετά έχει ΖΟΡΙΑ! Πολλά ΖΟΡΙΑ! Διαδοχικές ανηφόρες, κάποιες με 8% - 9% και για αρκετά χλμ. Η συσσωρευμένη κούραση των πρώτων 149 km δε θα σας βοηθήσει! 


  • Τα φώτα είναι υποχρεωτικά. Κι όταν λέμε φώτα, εννούμε ΦΩΤΑ! Μη διανοηθείτε να έρθετε με τίποτα λεντάκια... Δε θα σας αφήσουμε να ξεκινήσετε! Η ώρα έχει αλλάξει, από τις 17:30 και μετά χρειάζεστε δυνατά φώτα, για να βλέπετε σε δρόμους (συχνά) χωρίς φωτισμό. Και θα τα χρειστείτε για αρκετή/ές ώρα/ες. Άρα υπολογίστε μπαταρίες! 


  •  Ανακλαστικό γιλέκο: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ


  • Δρομολόγηση (Navigation). Έχει δυσκολίες, θέλει προσοχή. Αν έχετε το gpx αρχείο στο "μηχανάκι" σας, θα είστε ΟΚ (είναι απόλυτα ακριβές), αρκεί να έχετε μπαταρία! Το roadbook (τυπωμένο) να το έχετε μαζί σας, τυπωμένο, για backup!
  • Προσοχή στην κατάβαση της Ριτσώνας. Παρασύρει σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά έχει πονηρές στροφές! 



Καλή επιτυχία σε όλους όσους πάρουν μέρος, Road It και μη!